Dat ik creabea ben, is voor velen die mij kennen wel bekend. Van jongs af aan zat dat er altijd al in. Ik knutselde en tekende altijd en mijn vader stimuleerde het ook nog eens met zijn vele creatieve projectjes die we samen deden.
Op de momenten dat er tegenwoordig dus een creatief  idee mijn hersenpan door schiet, gaan mijn handen al jeuken en zou ik het liefst alles willen laten vallen om lekker te freubelen.
Als freelancer geef ik mijzelf er te weinig aan over, want ja; je moet tenslotte wel werk binnenhalen en geld verdienen Wendy.
Maargoed, de enkele keren dat ik wél even alles even los mag laten van mezelf, geniet ik er ook van.
Deze keer maakte ik een Camera Animal. Toch eigenlijk best heel werk gerelateerd, dus wellicht daarom dat de stap om dit ook echt even te doen, makkelijk te maken was.

Camera-diertje

Nou heb ik zelf (nog) geen kinderen, ik fotografeer ze alleen. Maar mama’s! Dit is ook heel leuk voor jullie!
Zit je in je kraamtijd, ben je net bevallen en heb je nog lekker wat uurtjes thuis. Of gaan ze al naar de opvang en kan je wel even een uurtje ontspanning gebruiken?
Ga lekker aan de freubel! Deze DIY Camera Animal heb je zo gemaakt!

Met een lief Camera Diertje trek je de aandacht van je kids. Natuurlijk mag je nog steeds allerlei rare capriolen uithalen en stemmetjes opzetten om hun aandacht te trekken, maar dat hoeft niet per se!
Het feit dat hij om je lens zit is natuurlijk ideaal. Ze kijken direct in de goede richting en je hebt zelf je handen vrij.
Als je kids wat ouder zijn, kan je zelfs spelletjes spelen met het diertje, dit geeft altijd leuke interactie op de foto.

DIY Camera Animal

Wat heb je nodig?

pluchen rammelaar zeeman

 • Een pluchen diertje of rammelaar.
  Ik had dus al een bijna kant-en-klare gevonden bij de Zeeman. Pluchen rammelaartjes die al de vorm van een ring hebben. Ideaal! Maar je kunt ook een ander klein knuffeltje gebruiken, dan moet je alleen zelf even een gat erin maken. Dit maakt het misschien net even wat lastiger. Wil je het simpel houden, zoek dan iets waar al een gat in zit, dan ben je al halverwege.
 • Schaar, het liefst wat kleinere met scherpe puntjes voor de kleine draadjes.
 • Naald & draad
 • Elastiek
 • Je camera om tussendoor even te passen en meten

 

Wat ga je doen?

 1. Als je al een diertje met een gat hebt, dan maak je het naadje van het binnenste rondje los met de schaar. Hier moeten we namelijk wat meer ruimte maken.
  Heb je nog geen gat, maak deze dan zelf in het diertje (ahhh, zielig! Maar het is voor een goed doel.)
 2. Haal al het overtollige opvulmateriaal er uit. Meestal is dat alles wat erin zit, maar heb je een groter of breder diertje, dan kan je wellicht wat laten zitten.
 3. Nu ga je hem passend maken voor je lens. Pak je camera en kijk of hij al past. Waarschijnlijk zal je wat weg moeten knippen aan de stof. Doe dit voorzichtig en beetje bij beetje. Je wilt niet dat het gat straks te groot wordt en hij van je camera valt.
 4. Je hebt genoeg weggeknipt als hij over je lens heen past en blijft zitten. Je kunt dan beginnen met hem weer dicht te maken.
 5. Stop voor de zekerheid een stukje elastiek in het rondje, zodat hij later beter blijft zitten.
  Ik zeg je heel heerlijk; ik heb er elastiek in gedaan, want ik dacht dat dat nodig was, maar eigenlijk heeft het bij mij weinig functie. Ik dacht dat hij als een haarelastiek ineen zou krimpen als ik hem van mijn lens af had, maar dat doet ‘ie niet.
  Ik de praktijk blijkt dat ook niet erg te zijn. Dus, doe met punt 5 wat je wilt 😉
 6. Naai het rondje weer dicht maar pas op dat je dit niet te strak doet! Pas tussendoor af en toe even op je lens of hij nog steeds past, en ga dan verder.
 7. Als hij dicht is, is hij klaar! Easy toch?

 

Camera anima

 

Heb je echt de smaak te pakken, dan kan je een hele dierentuin aan leuke Camera Diertjes maken!
Plezier gegarandeerd! Zowel voor je kids als voor jezelf 🙂